U Podgoraču upravljao neregistriranim osobnim automobilom s 2,50 promila

Na području PU osječko – baranjske od 31. listopada do 1. studenog evidentirano je pet vozača (četiri osobnog automobila i jedan bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer u 21,40 sati u Podgoraču, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojom je upravljao 69-godišnjak iz Slatinika Drenjskog. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,50 promila alkohola u krvi.

Također, nije se zaustavio na znak policijskog službenika, a naknadno je utvrđeno da je upravljao neregistriranim osobnim automobilom i za vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjenje prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6.480 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 bodova.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede dok je u drugoj prometnoj nesreći nastala materijalna šteta. Prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i PP Beli Manastir.

Pročitajte još