U Osijeku se održava 15. Memorijalni kup Hrvatske u sjedećoj odbojci

15. izdanje Memorijalnog kupa Hrvatske u sjedećoj odbojci održava se ovog vikenda, 27. i 28. studenog 2021. godine u dvorani Gradski vrt na kojem sudjeluje 11 ekipa iz cijele zemlje. Otvorenju natjecanja, u subotu, nazočio je i zamjenik župana Mato Lukić koji je poručio kako su sportska natjecanja savršen primjer zajedništva i neslomljivog duha hrabrih sportaša.

“Čestitam ovim ljudima na entuzijazmu i volji jer su u sportu pronašli mjesto koje će izvući ono najbolje od njih. Osječko – baranjska županija i grad Osijek ponovno imaju čast biti domaćini ovako važnog natjecanja, a mi im možemo samo poželjeti puno sreće i uspjeha u njihovim utakmicama.” – kazao je Lukić.

Natječe se 12 klubova i odaziv je jako dobar

Tajnik Športsko invalidskog odbojkaškog kluba HVIDRA Osijek Saša Gajčić naglašava kako je Osijek treći put domaćin Kupa, a ove su se godine prihvatili domaćinstva jer obilježavaju 25. obljetnicu djelovanja kluba.

“Na ovom natjecanju sudjeluje 11 ekipa, umjesto planiranih 12 jer se u ekipi iz Šibenika pojavio koronavirus. Očekivanja našeg Športsko invalidskog odbojkaškog kluba HVIDRA Osijek su velika i nadamo se medalji koja bi bila izvrstan završetak ove športske godine za nas.” – istaknuo je Gajčić i objasnio kakva je trenutna situacija u sjedećoj odbojci u Hrvatskoj.

“Natječe se 12 klubova, odaziv je jako dobar, a pojavila se i nova ekipa iz Nuštra. Izvršni odbor Hrvatskog paraodbojkaškog saveza radi aktivno na tome da se još više omasovi. Još uvijek su članovi klubova najvećim dijelom hrvatski ratni vojni invalidi, međutim svi oni koji su iskusili amputaciju donjih ekstremiteta te se uključili u neku od sportskih aktivnosti, pronašli su određeno zadovoljstvo poslije takve traume.” – zaključio je Gajčić.

Pročitajte još