U OŠ kralja Tomislava Našice održana pokazna vježba u slučaju potresa

Učenici 6.b razreda OŠ kralja Tomislava Našice s razrednicom Ivanom Mesić Kiš na satu razrednika su odradili pripremu za izvanredne situacije, a odabrali su potres. Prije vježbe evakuacije učenici su educirani o tome kako se zaštititi za vrijeme trajanja potresa te kako se ponašati kada potres završi.

Postupanje u slučaju potresa  i primjereno reagiranje 

Iskoristili smo aktivnosti i materijale s platforme Sigurnija djeca kojoj je cilj  poboljšati znanja i ojačati kompetencije učenika u osnovnim školama i djece u vrtićima te njihovih učitelja i odgojitelja za teme pripreme za izvanredne situacije, prve pomoći, psihosocijalne podrške i sigurnosti u školama i vrtićima. OŠ kralja Tomislava planira izvođenje dodatnih vježbi evakuacije i spašavanja.

Osim što se time učenike osposobljava za što primjerenije reagiranje u slučajevima stvarne opasnosti, pripremljenost za pravilno reagiranje učenicima daje psihološki osjećaj sigurnosti, umanjuje osjećaje neizvjesnosti i bespomoćnosti. “Kako su potresi dosta aktualna tema s obzirom da su jači potresi pogodili Zagreb i Petrinju, a osjetili su se i kod nas, vježbali smo sigurnosni položaj. Učenici su pokazali spretnost i brzinu te znaju kako ispravno reagirati u slučaju potresa u školi, kući ili na otvorenom. Razgovarali smo o emocijama za vrijeme potresa, a i poslije te pogledali edukativni video Kvizotres.” – kazala je Ivana Mesić Kiš.

Izvor: OŠ kralja Tomislava

Pročitajte još