U našičkoj srednjoj školi održana vježba evakuacije u slučaju požara

U ponedjeljak, 13. svibnja 2024. godine, u srednjoj školi Isidora Kršnjavoga u Našicama, provedena je vježba evakuacije u slučaju požara. U prisustvu Andrije Ganzbergera, inspektora zaštite na radu iz tvrtke Zaštita Inspekt, ravnatelja škole Željka Filjaka te stručnjakinje zaštite na radu Milene Bosanac, škola je provela simuliranu evakuaciju u obje školske smjene. Cilj vježbe bio je testirati učinkovitost sustava evakuacije i osigurati brzu i sigurnu evakuaciju svih prisutnih u slučaju stvarne opasnosti.

Iz škole s ponosom ističu kako su svi učenici i zaposlenici škole uspješno evakuirani na sigurno mjesto okupljanja – školsko igralište – u vrlo kratkom vremenskom roku. Brza i koordinirana reakcija svih sudionika potvrđuje visoku razinu svijesti o važnosti sigurnosnih procedura u slučaju izvanrednih situacija. Srednja škola Isidora Kršnjavoga, jedna od najvećih srednjih škola u Republici Hrvatskoj, pokazala je svoju predanost osiguravanju sigurnosti svojih učenika i zaposlenika.

Uz kontinuirani trud koji se ulaže u kvalitetu obrazovanja, škola jednako brine i o sigurnosti svih svojih članova zajednice. Ova uspješna vježba evakuacije još jednom potvrđuje važnost redovnog provođenja sigurnosnih vježbi u svim školama te angažmana svih sudionika u očuvanju sigurnosti i dobrobiti školske zajednice.

Izvor: SŠIK Našice

Pročitajte još