U Našicama vozio s 1,03 promila pa udario u drugo vozilo

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, u 17,45 sati u Našicama dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom kada je 31-godišnjaka iz Našica, koji je upravljao osobnim automobilom, oduzeo prednost prolaska i udario u drugo vozilo. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,03 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.040 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 bodova.

Tijekom protekla 24 sata sedam prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća u gdje je u jednoj jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena, a u šest je nastala materijalna šteta. Na području PPRP Osijeka dogodile su se četiri, u Đakovu dvije, a u Našicama jedna prometna nesreća.

Upravljao automobilom s 1,41 promila

Jučer su na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa zaustavljena dva vozača osobnog automobila i dva biciklista koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00,05 sati u Jelisavcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 35-godišnji državljanin Njemačke koji je upravljao osobnim automobilom. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,41 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.

Sletio s ceste pa pobjegao s mjesta prometne nesreće

U 19,20 sati u Đakovu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, tijekom koje je 39-godišnjak iz Đakova, koji je upravljao osobni automobilom, sletio s kolnika. Nakon prometne nesreće napustio je mjesto prometne nesreće te je naknadno pronađen. Vozaču je evidentirana koncentracija od 2,95 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.730 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 bodova.

Biciklist s 0,63 promila uzrokovao prometnu nesreću

U 19,40 sati na raskrižju Svačićeve i Frankopanske u Osijeku dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Biciklist, 55-godišnjak iz Osijeka, nepropisno se uključivao u promet te je došlo do kontakta sa drugim vozilom. Biciklistu je evidentirana koncentracija od 0,63 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu od 450 €.

Policija zaplijenila više od 20 kilograma duhana

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir sumnja se da su 66-godišnjak i 65-godišnjakinja počinili kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“. Dvojac je jučer u Dardi u 16,50 sati predao 21,2 kilograma sitno rezanog duhana policijskim službenicima što je oduzeto uz Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta. Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Pročitajte još