U Našicama se idući mjesec otvara jedinstveni centar na prostoru Hrvatske – Pedagoški šumski centar „ŠUMSKI RADOZNALCI“

Pedagoški šumski centar „ŠUMSKI RADOZNALCI“ je mjesto gdje djeca u manjim skupinama iskustveno uče kroz igru u potpunoj prirodi, istražuju te sudjeluju u interaktivnim aktivnostima i timskim izazovima.

Sve je počelo s mladom znanstvenicom i pedagoginjom Ninom Erdeš Babić, čija je strast prema životu u prirodi i radu s djecom postavila temelje za otvaranje Pedagoškog šumskog centra „ŠUMSKI RADOZNALCI“. Inspirirana vlastitim iskustvom odrastanja provedenim u igri i prirodi, danas na tom mjestu otvara Pedagoški šumski centar, mjesto gdje će djeca moći konstruktivno provoditi slobodno vrijeme, okružena predivnom šumom i livadama.

U travnju se otvara Pedagoški šumski centar „ŠUMSKI RADOZNALCI“ i započinje s programima šumske pedagogije za djecu od 3 do 11 godina. Riječ je o autorskim programima šumske pedagogije koje je napisala pedagoginja Nina Erdeš Babić, a zovu se: Šumski vrtlarko, Šumski školarko i Šumski radoznalko. Svaki program se sastoji od različitih pedagoških radionica koje su metodički osmišljene, a koje će provoditi magistra pedagogije s desetogodišnjim iskustvom rada s djecom predškolske i školske dobi.

„Naši autorski programi utemeljeni su na znanstvenim činjenicama o šumskoj pedagogiji te prilagođeni dobi djece, ali i godišnjim dobima. U prirodi se, tijekom 365 dana dogodi mnogo procesa i promjena, rezultati tog strpljivog i nježnog rada prirode, znaju biti predivni, a posebno su vidljivi u proljeće kada i otvaramo naš Centar! 😊 Na isti način možemo promatrati odgoj i obrazovanje djece. To je dugotrajni proces u kojemu je važna adekvatna okolina koja podržava djetetovu individualnost, razvojne potrebe, mogućnosti i interese.“

Djeca su danas sve više izložena sjedilačkom načinu života, a prekomjerna uporaba digitalne tehnologije ima negativan učinak na njihov psihofizički razvoj. „Želimo potaknuti mlade obitelji i djecu da što više vremena provode u prirodi te da nam se pridruže u ovoj jedinstvenoj šumskoj avanturi na našim prostorima gdje će djeca stjecati nove vještine i znanja kroz različite odgojno-obrazovne izazove i zadatke, na njima svojstven način-kroz IGRU, POKRET i ISTRAŽIVANJE.”

🔎Dozvolite vašim malim istraživačima da se pridruže fantastičnom putovanju kroz programe:

🌱ŠUMSKI VRTLARKO – za naše najmlađe istraživače (3-5 godina), jedanput tjedno, trajanje 60 min: uplovite s nama u svijet čarobnog vrta kroz igru i učenje!

🌳ŠUMSKI ŠKOLARKO – za male avanturiste (6-8 godina), jedanput tjedno, trajanje 75 min: otkrijte tajne šume kroz izazove i igre koje će probuditi dječju znatiželju!

🍃ŠUMSKI RADOZNALKO – za one znatiželjne (9-11 godina), jedanput tjedno, trajanje 75 min: prepustite se istraživanju tajnih staza prirode kroz interaktivne aktivnosti i istraživačke zadatke!

Čeka vas puno veselja, učenja i zajedništva!🪁👫

Rane prijave za programe su u tijeku, a možete se prijaviti na ovoj poveznici: https://forms.gle/Ca2dbaJT1aNRF8KD6

Na Dan otvorenja, moći ćete upoznati njihov stručni tim, vidjeti prostor Centra te kroz ogledni sat prisustvovati odgojno – obrazovnim aktivnostima i igrama za buduće ŠUMSKE RADOZNALCE! Pedagoški šumski centar poziva sve roditelje i djecu da im se ovog proljeća pridruže u ovoj nezaboravnoj šumskoj avanturi!

Pročitajte još