U Našicama održano putopisno predavanje i predstavljanje knjige „Put sjevera Nordkapp” Hrvoja Jurića

Hrvoje Jurić te njegovi vjerni pratitelji Ena i Max jučer su u Slovačkom centru za kulturu Našice predstavili svoju novu knjigu „Put sjevera Nordkapp”. Kako navodi autor nakon 45 dana putovanja električnim biciklom od Osla do Nordkappa Ena, Max i Hrvoje prešli su više od 2100 kilometara Norveške. Na ekstremnim temperaturama, koje su znale ići i ispod -40 °C dnevno su prelazili između 70 i 100 kilometara. Dok je Hrvoje biciklirao, Ena i Max nalazili su se u posebno opremljenoj prikolici. Tako je mala ekipa prolazila preko Skandinavskog gorja, prateći cestu kroz prekrasne fjordove da bi došla do krajnjeg sjevera, omeđenog snijegom i ledom.

Ekspedicija je bila izrazito zahtjevna

Hrvoje Jurić se s nekoliko riječi osvrnu na ovu zahtjevnu ekspediciju te se zahvalio Mariju Firštu na sjajno odrađenoj organizaciji i gostoprimstvu.

„Ovo gostovanje realizirano u suradnji s velikim biciklističkim entuzijastom i članom našičkog biciklističkog kluba Marijom Firštom s kojim sam prijatelj već dugi niz godina. On je odradio najveći dio posla oko organizacije predavanja te smo ga večeras održali u prekrasnom prostoru Slovačkog centra za kulturu u Našicama i drago mi je što sam ponovno ovdje, rekao bih da je prošlo 6 godina od mog posljednjeg gostovanja. Pothvat, kojeg sam večeras predstavio, bio je izuzetno zahtjevan, uvjeti su bili zaista ekstremni, a pripreme su trajale godinu dok je sama ekspedicija završila u 45 dana i, moram naglasiti, nije bilo nimalo jednostavno. Svaki petak u emisiji Dobro jutro Hrvatska izašao je kratak video s moje ekspedicije kojeg sam snimao i montirao, a putovanja je pratilo preko 3 milijuna ljudi putem Facebook stranice „Giant World Tour by Hrvoje Jurić“.” – izjavio je Hrvoje.

Foto: Radio Našice, D. Justić

Pročitajte još