U Našicama održana Olimpijada starih športova

U našičkom parku održana je Olimpijada starih športova povodom Europskog tjedna sporta. Snage u četiri discipline odmjerile su dvije ekipe, Ivanovac i domaćini Našičani.

Pobjednici odlaze na finale u Zagreb

Organizator ovog natjecanja na razini cijele Hrvatske je Ministarstvo turizma i sporta, a veliko finale održat će se 26. rujna u Zagrebu. Natjecanje u Našicama vodio je Željko Vidaković, predsjednik natjecateljsko – sudačkog odbora Olimpijade starih športova Brođanci. Predstavnici starih sportova natjecali su se u četiri discipline skakanje u vreći, potezanje konopa, bacanje kamena i štafeta.

„Natjecanje se održava povodom Obilježavanja europskog tjedna sporta na nivou cijele Osječko-baranjske županije. Specifične su ovo igre jer u njima sudjeluje samo 10 osoba koje moraju igrati sve. Teško je zato naći natjecatelje, jer primjerice utrke u vrećama i potezanje konopa ne idu jedno s drugim. Kod potezanja konopa trebaju teškaši, a kod utrke će sigurno brži biti mladi.” – rekao je Vidaković.

Okupljene je pozdravio i Dubravko Ižaković – glavni tajnik športske zajednice Osječko-baranjske županije, prenoseći pozdrave i ispred Ministarstva turizma i sporta, Osječko – baranjske županije i župana Ivana Anušića.

„ Zahvaljujem se svima na odazivu, te domaćinu, Udruzi starih športova „Slavonac” Našice koji su pripremili teren. Ono što je važno istaknuti je vaša predanost i rad u njegovanju starih športova i ljubavi prema istome. Drago mi je vidjeti na okupu, i vas malo starije, ali i ovu mladu snagu koji će tradiciju prenositi nadalje.” – poručio je Izaković.

Grad Našice i dalje će podržavati prezentaciju starih športova

Olimpijadu starih športova otvorio je gradonačelnik Krešimir Kašuba naglasivši važnost Udruga starih športova „Slavonac” u Našicama.

„Udruga starih športova „Slavonac” u Našicama ima dugu tradiciju djelovanja. Oni su prepoznatljivi simboli našeg Grada koji promoviraju Našice diljem Hrvatske sudjelujući u mnogobrojnim natjecanjima. Zahvaljujem se ovoga puta predsjedniku gospodinu Konjetiću na svim aktivnostima i okupljanju velikog broja članova. Ovakva događanja, kao i prezentacija starih športova, su nam jako važna i uvijek će imati našu podršku. Stoga vam svima upućujem zahvale na dolasku, a onima koji pobjede poručujem, ali i vjerujem, da će na najbolji način prezentirati Slavoniju u Zagrebu.”- rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Sreću u natjecanju poželio je i Nikola Antolović, predsjednik Športske zajednice Grada Našica naglasivši kako našička udruga „Slavonac” aktivno djeluje ne samo na području Našica, Županije nego i šire. Nagrađivana je mnogobrojnim odličjima, a u svoje aktivnosti uključuje velik broj mladih, upravo zbog toga imaju podršku grada Našica, baš kako je to bilo i do sada. Prije samog početka natjecanja, riječima „Tko je bolji neka pobjedi”, obratio se i predsjednik Udruge starih športova „Slavonac” Stjepan Konjetić.

Na finalno natjecanje, kao predstavnik Osječko – baranjske županije, ide ekipa Ivanovac pojačana sa tri člana našičke ekipe. Nažalost, Našičani nisu osigurali prolaz jer se nisu natjecali u jednoj disciplini, no ipak odlaze u Zagreb kao dodatna potpora, izrazito mladoj, ali jakoj ekipi Ivanovca.

[fts_facebook id=TVNasice album_id=262581945869911 posts=20 title=no description=no words=15 type=album_photos image_width=250px image_height=168px hide_date_likes_comments=no image_position_lr=0% image_position_top=0% popup=yes like_option_align=center slider=yes slider_speed=200 slider_controls_bar_color=#1069b3 slider_timeout=3000 slider_controls_text_color=#FFF scrollhorz_or_carousel=carousel slider_spacing=1px hide_like_option=no show_follow_btn_where=above_title like_box_width=500px slider_controls=arrows_and_numbers_below_feed slider_controls_width=500px slider_margin=”0px auto 2px auto”]

Pročitajte još