U Našicama alkoholiziran sletio s ceste


Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 12. siječnja, na području ove Policijske uprave evidentirana su 2 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Oko 21 sat, u Našicama, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 43-godišnji hrvatski državljanin iz Markovca Našičkog je zbog neprilagođene vožnje sletio s ceste nakon čega je napustio mjesto događaja.

Brzom intervencijom policije vozač je pronađen te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,85 grama po kilogramu, nakon čega je je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 28 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

 

Policija pronašla kradljivca novčanika

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je tijekom 2020. godine, 42-godišnji hrvatski državljanin počinio četiri kaznena djela krađa i kazneno djelo računalna prijevara. U veljači i prosincu prošle godine, u Osijeku, 42-godišnjak je iz učionice osnovne škole, iz ureda dviju tvrtki i kabineta fakulteta ukrao novčanike s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem, vlasništvo 61-godišnjeg hrvatskog državljanina, 25-godišnje, 43-godišnje i 60-godišnje hrvatske državljanke.

Nakon krađa, 42-godišnjak je na bankomatima u Osijeku s ukradenim bankovnim karticama vlasništvo 43-godišnjakinje, u više navrata podigao različite novčane iznose. Vlasnicima je počinjena materijalna šteta oko 23 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

Foto: ilustracija

Stric pivo

Pročitajte još