U nadzoru prometa zatečeno 28 alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko – baranjske od 24. do 26. svibnja evidentirano je 28 vozača (18 vozača osobnih automobila, šest vozača bicikala, dva vozača električnih romobila, jedan vozač teretnog automobila i jedan vozač lakog četverocikla) koji su bili pod utjecajem alkohola. Jedan vozač osobnog automobila odbio se podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu.

Upravljao biciklom s 3,13 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 8,30 sati u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zatečen 44-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 3,13 promila alkohola u krvi.

Osim alkohola evidentirano još 164 prekršaja

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 164 prekršaja od kojih je 96 prekršaja prekoračenja brzine, 24 nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam nepropisnog korištenja mobitela, jedan upravljanja neregistriranim vozilom, jedan upravljanja pod zabranom te 35 ostalih prekršaja.

Tijekom protekla 24 sata tri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lakše ozlijeđena dok je u dvije prometne nesreće nastala materijalna šteta. Po dvije prometne nesreće evidentirane su na području PP Belišće, PP Đakovo i PP Našice te po jedna na području PPRP Osijek i PP Beli Manastir.

Pročitajte još