U Martinu upravljao automobilom s 2,76 promila

Na području PU osječko – baranjske jučer je u nadzoru prometa evidentirano osam vozača (četiri osobnih automobila i četiri vozača bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 19,40 sati u Martinu kraj Našica, kada je nadzoru prometa zatečen 52-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,76 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Otkrivena kradljivica

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 65-godišnjakinja počinila kazneno djelo „Krađa“. O ovome smo već pisali, više možete pogledati OVDJE. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Požar u tvornici za preradu plastike

Policijska uprava osječko – baranjska danas u 00,43 sati zaprimila je dojavu da je u Brijestu u tvornici za preradu plastike došlo do požara. Požar gasi veliki broj vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka i Dobrovoljnih vatrogasnih društava Retfala, Donji Grad, Ernestinovo, Antunovac, Sarvaš, Čepin i Hrastin. Zbog požara je od 9,15 sati zatvorena cesta D518, od kružnog toka u Brijestu do skretanja za Ivanovac. Po gašenju požara policijski službenici će u suradnji s protupožarnim inspektorima zaštite od požara obaviti očevid.

Provalio u kuću

Nepoznati počinitelj je 3. listopada u Bizovcu provalio u kuću iz koje je ukrao više komada raznog nakita prilikom čega je 42-godišnjoj vlasnici nastalo oko 6.000 eura štete. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U tri prometne nesreće četiri osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede dok je u dvije prometne nesreće nastala materijalna šteta. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te jedna na području PP Beli Manastir.

Utvrdili tehničku neispravnost na osam teretnih vozila

Na autocesti A5 jučer je proveden je pojačan nadzor prometa. Sav promet je bio preusmjeren na odmorište Beketinci. Prilikom nadzora prometa na jednom teretnom vozilu utvrđeni su opasani nedostaci tehničke ispravnosti vozila dok su na sedam teretnih vozila utvrđeni veći nedostaci tehničke neispravnosti. Za jedan skup vozila, tegljač sa poluprikolicom utvrđeno je da vozač upravlja vozilom za koje je istekla važnost preventivnog tehničkog pregleda. U nadzoru prometa osim policijskih službenika sudjelovali su inspektor zaštite okoliša, inspektor cestovnog prometa, inspektorica Državnog inspektorata, djelatnik Hrvatskih cesta te djelatnici Carinske uprave.

Pročitajte još