U internetskoj prijevari ostao bez 30.000 eura

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske nepoznati počinitelj je između ožujka i srpnja stupio u kontakt sa 60-godišnjakom te mu predložio ulaganja u kriptovalute kako bi zaradio. Na savjet nepoznatog počinitelja 60-godišnjak je u više navrata na razne račune uplatio ukupno 30.000 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Provalio u tvrtku pa ukrao alat

Nepoznati počinitelj je između 24. i 25. srpnja provalio u tvrtku na širem području Našica iz koje je ukrao razni alat čime je pravnoj osobi nastala materijalna šteta od oko 4.000 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće tri osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je jedna osoba teže ozlijeđena. U preostalih pet prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Tri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek, dvije na području PP Beli Manastir te po jedna na području PP Đakovo i PP Našice.

U nadzoru prometa zatečena četiri alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su u nadzoru prometa evidentirana četiri vozača (tri vozača osobnih automobila i jedan vozač bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao biciklom s 1,99 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 20,05 sati u Šećerani, kada je nadzoru prometa zatečen 35-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,99 promila alkohola u krvi.

Pod utjecajem alkohola vozio automobil bez vozačke dozvole

U Valpovu je jučer oko 20,35 sati u nadzoru prometa zatečen 63-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,56 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva te mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još