U Gabrilovcu upravljao biciklom s 2,89 promila

Na području PU osječko – baranjske tijekom vikenda u nadzoru prometa evidentirano je 38 vozača (34 vozača osobnog automobila, 3 vozača bicikla i 1 vozač radnog stroja). Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 23. veljače u 17,10 sati, u Gabrilovcu, općina Đurđenovac, kada je u nadzoru prometa zatečen 44-godišnjak iz Našičkog Novog Sela, koji je upravljao biciklom, te mu je utvrđena prisutnost od 2,89 promila alkohola u krvi.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i jedna na području PP Našice.

Osim alkohola evidentirano je još 175 prekršaja

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 175 prekršaja od kojih 80 prekršaja prekoračenja brzine, 24 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 nepropisnog korištenja mobitela, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom i 53 ostalih prekršaja.

Upravljao autom prije stjecanja prava na upravljanje

U Baranjskom Petrovom Selu 23. veljače u 16,50 sati u nadzoru prometa zaustavljen je 44-godišnji državljanin Mađarske koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i isti se odbio alkotestirati te je uhićen sukladno Prekršajnom zakona. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova.

Skrivio prometnu nesreću s 2,23 promila

Istoga dana, u 17,50 sati u Osijeku, na raskrižju ulica Kneza Trpimira-Drinska-Sjenjak dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 55-godišnjak iz Osijeka upravljao je osobnim automobilom te uslijed neprilagođene brzine kretanja udario u vozilo koje se kretalo ispred njega. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,23 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Uslijed neprilagođene brzine i alkohola u krvi skrivio prometnu nesreću

Na Petrijevačkoj obilaznici u petak u 17,20 sati, na kružnom toku kod skretanja za Satnicu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Pedesetpetogodišnjak iz Petrijevaca, upravljao je osobnim automobilom te je uslijed neprilagođene brzine kretanja udario u kružni tok. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,14 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još