U dvorištu stambene zgrade pronađena mrtva osoba

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jutros u 7,59 sati policija je zaprimila dojavu da se u Osijeku, u Županijskoj ulici u dvorištu stambene zgrade nalazi nepoznata muška osoba koja leži i ne daje znakove života. Policijski službenici žurno su izašli na mjesto događaja gdje je liječnik Zavoda za hitnu medicinu Osječko – baranjske županije konstatirao smrt muške osobe. Na mjestu događaja slijedi obavljanje očevida.

Otkriveni prevaranti

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 19-godišnja strana državljanka počinila kazneno djelo „Računalna prijevara“. Naime, nakon što je na jednom od internet – oglasnika 40-godišnjakinja oglasila prodaju obuće, 21. ožujka stigla joj je poruka od 19-godišnjakinje, koja joj je nakon kratkog dogovora oko kupoprodaje oglašenih predmeta, poslala link, u koji je oštećena upisala svoje bankovne podatke, nakon čega joj je umjesto uplate skinuto 180 eura.

Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Belišće utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 21-godišnjak počinio kazneno djelo „Računalna prijevara“. Naime, 24. siječnja 21-godišnjak je neovlašteno koristio podatke bankovne kartice prilikom čega je s bankovnog računa 61-godišnjakinje skinuo 7.000 eura. Slijede prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

U vozilu u kanalu pronađena mrtva muška osoba

Jutros u 6,15 sati PU osječko – baranjska zaprimila je dojavu da se između Budrovaca i Đurđanaca nalazi vozilo u kanalu. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja zatečeno je vozilo i u njemu mrtva muška osoba. Na mjestu događaja slijedi obavljanje očevida. Državna cesta 46 između Budrovaca i Đurđanaca od 6,30 sati zatvorena je za sav promet koji se odvija obilaznim pravcima.

Krađa iz trgovine

Nepoznati počinitelj je 21. rujna u Našicama iz trgovine ukrao razna pića i prehrambene proizvode. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta veća od 250 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede dok je jedna zadobila teške tjelesne ozljede. U preostalih šest prometnih nesreća nastala je materijala šteta. Četiri prometne nesreća dogodile su se na području PPRP Osijek dvije na području PP Đakovo te jedna na području PP Donji Miholjac.

Upravljao biciklom s 2,01 promila

U Belom Manastiru je jučer oko 12,30 sati u nadzoru prometa zatečen 53-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,01 promila alkohola u krvi. Biciklist je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Pročitajte još