U Đurđenovcu 78-godišnjak upravljao biciklom s 1,38 promila

Na području PU osječko – baranjske u razdoblju od 21. do 22. lipnja u nadzoru prometa evidentirano je šest vozača (tri vozača osobnog automobila, dva vozača bicikla i jednog vozača električnog romobila) koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u srijedu oko 17,00 sati u Đurđenovcu, kada je u nadzoru prometa zatečen 78-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,38 promila alkohola u krvi.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede dok je u dvije prometne nesreće nastala materijala šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te jedna na području PP Belišće.

Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

U Osijeku se jučer oko 2,10 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Naime, 33-godišnjak je upravljao motociklom te dok se kretao kolnikom gdje je prometnim znakom zabranjen promet u oba smjera uslijed neprilagođene brzine udario je u prometne znakove radova na cesti. Vozač kod sebe nije imao vozačku dozvolu dok mu je istekla važnost prometne dozvole. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola od 1,95 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.220 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „A“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Upravljao motociklom pod zabranom

U Osijeku je jučer oko 14,15 sati u nadzoru prometa zatečen 36-godišnak koji je upravljao motociklom za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih 9 bodova. Vozač je uhićen te mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „A“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

Rezultat akcije ROADPOL

Temeljem inicijative ROADPOL-a, mreže prometnih policija država Europe, u razdoblju od 16. do 20. lipnja na području republike Hrvatske kao i u svim državama članicama ROADPOL-a provedene su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i droga. Na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je ukupno 69 ciljanih prometnih prekršaja od kojih je 68 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 1 prekršaj upravljanja pod utjecajem droga. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 16. lipnja oko 22,20 sati kada je u nadzoru prometa zatečen 52-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,98 promila alkohola u krvi.

Pročitajte još