U dječjim vrtićima provedena edukacija o sigurnosti u cestovnom prometu

Nastavljena je dobra suradnja policijskih službenika za prevenciju, Ureda načelnika, Policijske uprave osječko – baranjske, s dječjim vrtićima „Mali princ“ iz Osijeka, „Zvrk“ iz Đakova i „Grlica“ iz Bilja u provedbi preventivnih aktivnosti lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost u cestovnom prometu“ i sukladno Nacionalnom planu sigurnosti cestovnog prometa.

Jedan od ciljeva lokalnog projekta je i povećanje razine znanja, vještina i sposobnosti djece predškolske dobi za lakše snalaženje u svojoj okolini u kojoj je promet sastavni dio je provedba edukativnih radionica s djecom predškolskog uzrasta.

Tom prilikom mališani su doznali kako sigurno sudjelovati u prometu kao pješaci, kao putnici u vozilu, putnici na biciklu ili kada samostalno voze bicikl. Nakon informiranja djeca su sudjelovala u šetnji u neposrednoj okolini vrtića kojeg polaze i prikazala su primjenjuju stečeno znanje kako sigurno sudjelovati u prometu. Na ovakav način djecu se već u ranoj dobi odrastanja uči kako se pravilno i sigurno ponašati u prometu što uvelike utječe na sigurnost djece i na stvaranje „zajednice koja brine“.

Foto: PU osječko – baranjska

Pročitajte još