U Crikvenici održan prvi ovogodišnji tečaj Junior spasilac

Gradsko društvo Crvenog križa Crikvenica organiziralo je u hotelu Katarina prvi ovogodišnji tečaj Junior spasilac za učenike 7. i 8. razreda osnovnih škola, u okviru projekta „Sigurnost na vodi” Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa.

Na tečaju je sudjelovalo 11 učenika osnovnih škola Vladimira Nazora i Zvonka Cara, koji su tijekom trodnevnog seminara svladali vještine u vodi (plivanje, ronjenje, samospašavanje, skokovi, tegljenje utopljenika i tehnike spašavanja s i bez opreme), vještine izvan vode (čvorovi, komunikacija s radiostanicama, ručnim signalima i međunarodnom abecedom) te osnove pružanja prve pomoći (postupci održavanja života, postavljanje u bočni položaj, poziv u pomoć, pružanje prve pomoći kod rana i lomova).

Diplomu Junior spasilac dobilo je jedanaestero djece

Tečaj su provodili Ivan Uravić, koordinator spasilačke službe iz Društva Crvenoga križa Primorsko – goranske županije (DCK PGŽ) te volonterka i članica interventnog tima Maja Gretić. Diplomu Junior spasilac dobilo je jedanaestero djece, a najbolji sudionici tečaja steći će pravo sudjelovanja na kampu Junior spasilac u organizaciji DCK-a PGŽ-a. U sklopu istog projekta održavaju se i radionice o opasnostima i kodovima ponašanja na vodi za učenike trećih razreda, koje također vodi Ivan Uravić. Do sada je oko 50 učenika OŠ Vladimira Nazora sudjelovalo na radionicama (matična škola i područne škole Jadranovo i Dramalj), a do kraja travnja te će se radionice održati i za učenike OŠ Zvonka Cara (matična škola i područna škola Selce).

Izvor: HCK

Pročitajte još