Tri alkoholizirana vozača za volanom

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u nadzoru prometa jučer su na području ove Policijske uprave evidentirana tri vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 23,30 sati na Vinkovačkoj cesti u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zatečen 26-godišnjak iz Semeljaca, kod kojega je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,99 g/kg. Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 660 eura, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

Događaji u prometu

Na području PU osječko – baranjske jučer je obavljen očevid jedne prometne nesreće, u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastupila samo materijalna šteta. Nesreća se dogodila na području PP Beli Manastir, a sudjelovao je vozač osobnog automobila koji je imao 1,25 promila alkohola organizmu te mu je uz mjeru opreza privremeno oduzeta vozačka dozvola na 12 sati. Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2 150 EUR, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još