Tradicionalna podjela fiša u Osijeku

Tradicionalno, na Veliki petak, Grad Osijek organizirao je podjelu fiš paprikaša. Majstori kotlića Slavonije i Baranje skuhali su oko 2.000 porcija, a u podjeli ukusne slavonske delicije uz gradonačelnika Grada Osijeka Ivana Radića, zamjenika gradonačelnika Dragana Vulina, predsjednika Gradskog vijeća Tihomira Florijančića i djelatnike gradske uprave i tvrtki, sudjelovali su obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić te potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić.

„Tradicionalno na Veliki petak organiziramo podjelu fiša i druženje sa našim sugrađanima u prelijepoj novoobnovljenoj Tvrđi, a za ovu su prigodu majstori kotlića Slavonije i Baranje pripremili oko 2.000 porcija. Mi smo u proračunu za tu namjenu osigurali 6.000,00 eura. S obzirom da je Uskrs vrijeme zajedništva i okupljanja, svim sugrađanima želim da ove dane provedu u zdravlju i miru sa svojim obiteljima.” – rekao je gradonačelnik Radić.

Tradicija se mora zadržati i čuvati

Čestitku sugrađanima uputio je i obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić zahvalivši se Gradu Osijeku na organizaciji. „Tradicionalna podjela fiša u organizaciji Grada Osijeka danas je u prekrasnoj i osunčanoj Tvrđi okupila brojne Osječanke i Osječane. Prilika je to da se u Velikom tjednu i uoči samog blagdana Isusovog uskrsnuća susretnemo s brojnim sugrađanima i svima poželimo sretan i blagoslovljen Uskrs.” – kazao je Lukić.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić naglasio je kako se na današnji dan u cijeloj Hrvatskoj jede riba, međutim u ovom dijelu Hrvatske poseban je specijalitet upravo fiš paprikaš. „Danas smo zajedno s gradonačelnikom, sa županom i svim suradnicima dijelili fiš svojim sugrađanima koji su se okupili u Tvrđi. Tradicija se mora zadržati i čuvati, a ovo je ujedno i prilika da svim žiteljima Osječko – baranjske županije i cijele Hrvatske poželim blagoslovljen i sretan Uskrs, da ga provedu u krugu svoje obitelji i dragih ljudi.” – zaključio je Anušić.

Pročitajte još