Tradicionalna humanitarna akcija našičke srednje škole

Više od desetljeća traje vrijedna humanitarna akcija SŠ Isidora Kršnjavoga Našice prikupljanja prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština za najpotrebitije obitelji učenika ove škole. Tradicija je da učenici, nastavnici i zaposlenici prema svojim mogućnostima u školsku knjižnicu tijekom zadnja dva tjedna došašća donose gore navedene stvari, a uz to se tijekom cijele godine u školskoj „kasici“ prikupljaju novčani prilozi zaposlenika škole.

Svemu ovome ovoga su došašća pridodali i akciju Zasladi se i doniraj tijekom koje su nastavnici uz prigodnu okrjepu u zbornici mogli donirati novčana sredstva, a učenici su mogli kupovati narukvice s porukom iz prijašnjih Caritasovih akcija Za tisuću radosti, bookmarkere sestara karmelićanki, kolačiće koje su pekle marljive volonterke i razglednice iz akcije Fotkaj i daruj osmijeh, navode iz škole.

Na ovaj su način organizatori uspješno prikupili 5.089,35 kuna + 50,00 eura i omogućili pakete za 17 obitelji. Tim profesora volontera činili su Manuela Kojić, Goran Knežević, Sanja Kurucić i učenika Marta Blagojević, Petar Keglević (2. pmg), Ana Stefani Kumrić, Erika i Eleonora Begić (1. b og), Inga Lah (1. a og), David Štrk (1. jg), Ivana Kovačević, Katarina Đuriš, Marta Žužić, Paola Puhanić, Viktor Jedinak, Tena Hajduk (3. jg), Ana Krumerac (4. b og). Prigodni božićni pano pripremile su učenice 4. a og Lorena Čačić, Karmen Guttler, Tanja Jozičić, Petra Janeš, Lana Tepeš i Lea Kalić.

Izvor: SŠIK Našice

Pročitajte još