Tradicija stara 20 godina okupila stotine planinara

Tradicija stara 20 godina okupila stotine planinara

Tradicija stara 20 godina okupila stotine planinara


Planinarsko društvo Krndija Našice u suradnji sa članovima planinarskog društva Đakovo, kako to i priliči po tradiciji, organiziralo je prvi ovogodišnji izlet “Tri kralja na Boroviku”, koji je ove 2020. godine proslavio svoju 20. godišnjicu.

Tridesetak našičkih planinara, krenulo je u jutarnjim satima s parkirališta ispred crkve sv. Antuna Padovanskog prema Boroviku. Hrvoje Tržić, predsjednik PD Krndija rekao je kako je sve to nekad počelo spontano kada se nekolicina našičkih planinara pridružila đakovačkim u druženju na najistočnijim i najnižim, ali ne imanje ljepšim dijelovima Krndije. Članovi planinarskog društva Krndija, ali i desetke drugih planinara kod planinarske kuće Borovik, dočekali su članovi PD Đakovo uz ukusno vino, čaj i ostale pitke proizvode kao i mirisne delicije.

„Domaćini i gosti uživali su u šetnji okolicom jezera Borovik i obližnjim brdima.” – dodao je Hrvoje Tržić. Nakon prelijepog dana i ugodnog druženja, te četverosatnog hoda, stotinjak okupljenih planinara krenulo je svojim kućama.

Foto: ustupljene fotografije

Stric pivo

Pročitajte još