Tijekom vikenda u nadzoru prometa zatečena 43 alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske od 20. do 22. listopada evidentirana su 43 vozača (38 vozača osobnih automobila i pet vozača bicikala) koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 21,05 sati u Bilju kada je u nadzoru prometa zatečen 46-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,44 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Osim alkohola evidentirano još 275 prekršaja

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 275 prekršaja od kojih je 189 prekršaja prekoračenja brzine, 36 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, tri upravljanja neregistriranim vozilom te 35 ostalih prekršaja.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede dok je u preostalih četiri nastala materijalna šteta. Tri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Belišće i PP Beli Manastir.

Pročitajte još