Tijekom vikenda evidentirano 29 alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko – baranjske tijekom vikenda evidentirano je 29 vozača (23 osobnog automobila i 6 bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola te tri vozača koji su odbili testiranje na utjecaj droga za vrijeme upravljanja vozilom.

Upravljao automobilom s 1,99 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u subotu u 2,40 sati u Donjem Miholjcu kada je u nadzoru prometa zatečen 31-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,99 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju do 12 mjeseci i do 6 bodova.

Osim alkohola evidentirano još 225 prekršaja

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 225 prekršaja od kojih je 97 prekršaja prekoračenja brzine, 11 nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet nepropisnog korištenja mobitela, tri upravljana pod zabranom, dva upravljanja neregistriranim vozilom te 72 ostalih prekršaja.

Tijekom protekla 24 sata dvije prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta. Prometne nesreće dogodile su se na području PP Beli Manastir i PP Đakovo.

Pronalazak minsko – eksplozivnih sredstava

Pedesetdevetogodišnjak je 5. svibnja u Osijeku prilikom čišćenja dvorišta pronašao neeksplodirani topnički projektil, a koji je na siguran način izuzeo policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek.

Pročitajte još