Teška prometna nesreća u Tomašancima

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u Tomašancima, u Ulici Vladimira Nazora danas oko 3,40 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je na mjestu događaja smrtno stradao 23-godišnji vozač osobnog automobila. Do prometne nesreće došlo je kada je vozač osobnog automobila zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika, nakon čega je vozilom udario u obiteljsku kuću da bi naposljetku vozilo bilo odbačeno u odvodni kanal gdje se i zaustavilo. Tijelo je prevezeno u Klinički bolnički centar Osijek na Odjel patalogije gdje će se obaviti obdukcija. Očevid na mjestu događaja obavili su policijski službenici Policijske postaje Đakovo.

Otkriven višestruki provalnik

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđena je osnovana sumnja da je 49-godišnjak između srpnja i rujna na postajnom području počinio osam provala. Provaljivao je u frizerske salone i trgovinu iz kojih je većinom uzimao blagajnički polog i pritom je pričinio ukupnu materijalnu štetu od gotovo 1.900 eura. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Protuzakonito ribolovili i posjedovali oružje

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave osječko – baranjske utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 44-godišnjak, 51-godišnjak, 54-godišnjak, 62-godišnjak, 66-godišnjak, počinili kazneno djelo „Protuzakoniti lov i ribolov“ dok su 51-godišnjak i 54-godišnjak počinili i kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“. Naime, sumnja se da su na širem području Belišća ribolovili s mrežom što je zakonom nedopušteno dok su 51-godišnjak i 54-godinjak posjedovali oružje bez dozvole. Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku obavljene su pretrage njihovih domova i vozila, tijekom kojih su pronađene i uz potvrdu oduzete 33 ribarske mreže, dvije puške, streljivo, lovačka kamera, i drugi pomoćni pribor. Protiv osumnjičenih slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je zadobila lakše tjelesne ozljede dok je u preostale četiri nastala materijala šteta. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te jedna na području PP Našice.

U nadzoru prometa zatečena četiri alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su u nadzoru prometa evidentirana četiri vozača (dva osobnih automobila i dva bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 3.08 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 23,05 sati u Valpovu, kada je nadzoru prometa zatečen 62-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 3,08 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još