Teška prometna nesreća sa smrtnom posljedicom

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske na području Postaje prometne policije Osijek između Ivanovca i Čepina jučer oko 16,45 sati došlo je do teške prometne nesreće u kojoj je 22-godišnjak iz Ivanovca smrtno stradao. Do prometne nesreće došlo je način kada se vozač osobnog automobila kretao iz smjera Ivanovca prema Čepinu te je u jednom trenutku zbog neprilagođene brzine kretanja prilikom izlaska iz zavoja sletio s kolnika, nakon čega je došlo do prevrtanja vozila kojom prilikom je 22-godišnjak koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom ispao iz vozila. Vozač je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek gdje je od zadobivenih ozljeda preminuo.

Ukrao mobitel

Nepoznati počinitelj je jučer 10. svibnja u Osijeku iz toaleta restorana ukrao mobitel u vlasništvu 22-godišnje strane državljanke oštetivši je za iznosu od oko 900 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Putem lažne poveznice skinuo mu novac s računa

Nepoznati počinitelj je u srijedu preko društvene mreže stupio u kontakt s 43-godišnjakinjom iz Osijeka zbog kupovine dječjeg romobila putem internet oglasnika. Nepoznata osoba mu je dostavila link lažne stranice dostavne službe u koji je 43-godišnjak upisao svoje osobne podatke kao i podatke od svoje bankovne kartice nakon čega je s njegovog računa umjesto uplate u više navrata skinuto ukupno oko 3.600 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem. Također, policijski službenici pozivaju građane da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama, a više o računalnim prijevarama i njihovim oblicima možete pročitati OVDJE.

Događaji u prometu

Na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća u kojima je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba smrtno stradala dok je u pet prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Pet prometnih nesreća dogodilo se na području PPRP Osijek i jedna na području Belog Manastira.

U nadzoru prometa zatečena tri alkoholizirana vozača

U nadzoru prometa jučer su evidentirana tri vozača (dva osobnog automobila i jedan motocikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 0,88 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je oko 22,10 sati u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zatečen 61-godišnjak iz Osijeka, koji je upravljao osobnim automobilom. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena je prisutnost od 0,88 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna do 660 eura, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 boda.

Upravljao pod zabranom

Na cesti između Popovca i Kneževa, u 11,30 sati u nadzoru prometa zaustavljen je 63-godišnjak iz Kneževa koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 12 bodova. Vozač je unazad 3 godine 2 puta pravomoćno presuđen za navedeni prekršaj te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo sa kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju. Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

Foto: ilustracija

Pročitajte još