Terenska nastava našičkih srednjoškolaca u industrijsku zonu Našice i Pro-Lim d.o.o.

U okviru predmeta Poduzetništvo učenici 2. razreda ekonomske struke posjetili su industrijsku zonu Našice i tvrtku Pro-Lim d.o.o. Industrijska zona Našice prostire se na 65,76 ha čija je površina zemljišta prilagođena za proizvodnu, uslužnu i proizvodno – uslužnu namjenu.

Učenici su obišli ovaj prostor s predmetnom profesoricom Lidijom Lovrić. Vidjeli su izgradnju budućeg Poduzetničkog inkubatora, a posebno zanimljiv i koristan bio je posjet tvrtki Pro-Lim d.o.o. Ovdje su ih dočekali, pokazali proizvodne i administrativne prostore tvrtke te objasnili poslovanje Pro-Lima d.o.o. Dalibor Delić, direktor i Martina Minarik, voditeljica računovodstva i financija.

Pro-Lim d.o.o. ugrađuje građevinsku limariju od pocinčanog, bojanog, bakrenog, aluminijskog i ostalih limova, ugrađuje sendvič panele raznih proizvođača, proizvodi i montira čelične konstrukcije te također proizvodi razne druge proizvode od čelika. Danas je to društveno odgovorna tvrtka koja ima višegodišnje iskustvo, certifikate za kvalitetu i zapošljava preko 50 djelatnika. Učenicima je bilo posebno zanimljivo poslušati gospodina Delića kako je razvijao posao od obrta do današnjeg uspješnog trgovačkog društva.

Izvor: SŠIK Našice, Lidija Lovrić, prof.

Pročitajte još