Svečanim koncertom HKD-a Lisinski završeni 23. Dani slavonske šume

Jučerašnji je dan bio u znaku središnjeg događaja Dana slavonske šume koji se i ove godine održao u Perivoju Pejačević. Veliki broj posjetitelja mogao je uživati u bogatoj i zanimljivoj ponudi lokalnih udruga, društava, OPG-ova i obrtnika, a i okušati svoje kulinarsko umijeće u kuhanju čobanca na „Podravka čobanac kupu 2023.”.

U sklopu ove manifestacije održan je i svečani koncert HKD-a Lisinski Našice kojim su obilježene obljetnice predsjednika i voditelja Miroslava Šarića (25 godina plesnog staža, 20 godina umjetničkog rada i 10 godina vodstva folklorne sekcije HKD-a Lisinski), a na njemu su sudjelovale sve sekcije društva dok je za glazbena pratnju bio zaslužan tamburaški orkestar HKUD-a „Koškani 1978” iz Koške na čelu s glazbenim voditeljem i predsjednikom Danijelom Rihterom.

Ljetna pozornica Perivoja Pejačević pružila je savršenu kulisu za ovu svečanu prigodu. Koncert je počeo s nizom glazbenih izvedbi koje su prikazale raznolikost i bogatstvo hrvatske glazbene baštine, a jedan je dio bio posvećen predsjedniku i voditelju Miroslavu Šariću. Njegov doprinos HKD-u Lisinski kao i kulturi našičkog kraja je neizmjeran i ova svečanost bila je prilika za zajednicu da mu se zahvali i iskaže priznanje za njegov trud i predanost.

Nakon glazbenih izvedbi, gradonačelnik Krešimir Kašuba izrazio je svoju podršku radu HKD-a Lisinski te je važnost za kulturni život Grada Našica. Gradonačelnik je također naglasio kako je kultura most koji povezuje ljude i čini grad bogatijim i raznolikijim. „Zahvaljujem se svim članicama i članovima HKD-a Lisinski, posebice predsjedniku Miroslavu Šariću koji je dao cijelog sebe za Lisinski, a za zatvaranje festivala Dani slavonske šume nije bilo ljepšeg koncerta nego upravo ovog.” – zaključio je Kašuba.

Na kraju koncerta, publika je nagradila izvođače gromoglasnim pljeskom i ovacijama, a ovaj nas je događaj podsjetio na važnost kulturnih inicijativa kao i na ljubav pojedinaca prema glazbi i umjetnosti. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još