Sustav Civilne zaštite spreman za turističku i požarnu sezonu

U organizaciji Područnog ureda civilne zaštite Osijek i Osječko – baranjske županije 15. svibnja 2023. godine, u Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku održan je koordinacijsko – savjetodavni sastanak na komu su razmatrane pripremne aktivnosti i stanje spremnosti sudionika i operativnih snaga sustava civilne zaštite za turističku i požarnu sezonu u 2023. godini.

Operativne snage spremne su odgovoriti na sve redovne i eventualne izvanredne aktivnosti i događaje

Uz predstavnike Područnog ureda civilne zaštite Osijek i Osječko – baranjske županije, na sastanku su sudjelovali predstavnici Policijske uprave osječko – baranjske, Zavoda za hitnu medicinu OBŽ, Društva Crvenog križa OBŽ, Javne ustanove Park prirode Kopački rit, Hrvatskih autocesta, Vatrogasne zajednice OBŽ, gradskih DVD-a i javnih vatrogasnih postrojbi, Turističke zajednice OBŽ te svih gradova i općina s područja županije.

Nakon pojedinačnih izvješća o svim segmentima i aktivnostima unutar sustava civilne zaštite, zaključeno je kako su operativne snage spremne odgovoriti na sve redovne i eventualne izvanredne aktivnosti i događaje te koordinirano djelovati u slučaju potrebe.

Pročitajte još