Suradnjom četiri škole obilježen Međunarodni dan tolerancije

Dana 16. studenog obilježava se Međunarodni dan tolerancije. Tim povodom Mirjana Rajić, profesorica izvrsna savjetnica iz Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice je osmislila i koordinarala projekt kojim je obilježen ovaj važan datum, kako u samim školama, tako i online. U projektu je sudjelovalo četiri škole. Suradnice u ovom projektu, čiji je cilj potaknuti učenike na promišljanje o važnosti tolerancije u današnjem društvu bile su Lea Lesar, prof. izvrsna savjetnica iz Osnovne škole Vidovec, Matilda Kovačević, profesorica iz Osnovne škole „Matija Antun Relković“ Davor, Jasna Majhen, profesorica iz Srednje strukovne škole Varaždin te Adrijana Rajić, prof. savjetnica iz matične škole.

Učenici su izradili digitalne plakate na hrvatskom i njemačkom jeziku na kojima su prikazali svoj doživljaj pojma tolerancija, naveli najvažnije odrednice tog pojma ili naveli poznate citate o zadanoj temi, te ih obogatili slikovnim materijalima. Njihovi uratci objedinjeni su u alatu BookCreator te ih možete pogledati na poveznici u nastavku:

https://read.bookcreator.com/hfxTBw74QuUFM5Ye8ht6CAYgGPs1/qRUHbseCQcmXXh_PowILRg

Obilježavanje ovoga važnoga datuma imalo je za cilj osvijestiti učenike o važnosti prihvaćanja različitosti i poštovanju drukčijih. Osim toga, tijekom samoga rada učenici su poboljšali svoje jezične i digitalne kompetencije.

Izvor: SŠIK Našice, Mirjana Rajić, prof. izvrsna savjetnica; Foto: ilustarcija

Pročitajte još