Suradnja našičke bolnice i vojnih kapelana

Nakon povratka sa mirovne misije u Afganistanu, prijatelj našičke bolnice velečasni Josip Kešinović, ravnatelj Caritasa Vojnog ordinarijata Republike Hrvatske i vojni kapelan zapovjedništva za obuku i doktrinu županijskog područja, posjetio je Opću županijsku bolnicu Našice.

U pratnji svog kolege vojnog kapelana bojne Sokolovi iz našičke vojarne, Antonia Mikulića, u uredu ravnatelja bolnice Hrvoja Šimića razgovarali su o zajedničkim projektima. Naime, u bolnici se provode pregledi hrvatskih branitelja, a pregledano ih je oko dvije i pol tisuće od kada ministar branitelja Tomo Medved inicirao i ugovorio ove preglede. S obzirom na skraćeni životni vijek hrvatskih branitelja, ovim preventivnim pregledima, spašeni su mnogi životi.

Također se raspravljalo i o zajedničkom projektu Edukacijsko rehabilitacijskog centra za koji je napravljena kompletna dokumentacija i ishođena građevinska dozvola. Projekt je vrijedan oko 5 milijuna kuna te realizaciju očekujemo otvaranjem EU fondova u 2021. godini. Isto tako bilo je spomena i o zgotovljenom i nominiranom projektu ministarstva hrvatskih branitelja za prilagodbu osobama sa invaliditetom i osobama sa poteškoćama u kretanju. Radi se o projektu, koji se tiče slijepih i slabovidnih te gluhih i nagluhih osoba,a vrijednost je oko 680 tisuća kuna.

Pročitajte još