Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice obilježila Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama

 

Povodom Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama, u organizaciji Udruge „Otvoreno” srce iz Našica, u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga oko 200 mladih ljudi i drugih gostiju imalo je priliku upoznati rad, organizaciju i djelovanje Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica” iz Vukovara.

Kako navode organizatori čast im je bila premijerno vidjeti film „Savršeni svijet” kojeg su okupljeni pogledali s punom pažnjom. Predsjednica udruge UZIOS Golubica, gospoda Ivana Azenić Dubravčić nakon filma podrobnije je govorila o problematici i organizaciji i drugim aspektima rada s osobama s intelektualnim teškoćama.

Uz podršku prijatelja sve se može

Udruga „Otvoreno srce” je sretna što su dobili priliku upoznati ovu udrugu, a vjeruju da su i nekoga potaknuli da svoju budućnost usmjeri u nekom, do danas mu nepoznatom pravcu. Također se nadaju da su prikazali mogućnosti i potrebe osoba s intelektualnim teškoćama, pokazali njihovu iskrenost i toplinu…i možda nekoga potaknuli na razmišljanje da i Našice mogu i trebaju osigurati usluge koje trenutno nemaju…za one koji su dio te zajednice… jer, uz podršku prijatelja sve se može, a potreba u svakoj sredini ima🫶

Izvor: Udruga „Otvoreno srce”

Pročitajte još