Spaljivala suhu travu pa prouzrokovala požar

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, oko 11,30 sati, u Dardi, 56-godišnjakinja je u dvorištu obiteljske kuće spaljivala suhu travu i bio otpad kojom prilikom nije poduzela mjere zaštite od širenja požara te se vatra proširila na imanje 72-godišnjaka. U požaru, koji su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Darda, 72-godišnjaku je nagorjela drvena građa. Protiv 56-godišnjakinje slijedi Prekršajni nalog nadležnom Općinskom sudu.

Upozoravamo građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare.

Apeliramo na građane da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini te na osobe koje bi se s tim mogle dovesti u vezu, kao i da saznanja o tome odmah dojave policiji na broj 192 ili Službi za hitne slučajeve na broj 112.

Osim toga, ovakvim nepromišljenim radnjama građani mogu počiniti i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, za koje se može izreći kazna zatvora do tri godine ako je djelo počinjeno iz nehaja, a ako je počinjeno s namjerom propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, ovisno o posljedicama. Savjesnim ponašanjem i brigom za okolinu smanjuje se mogućnost izbijanja većih požara koji mogu imati i tragične posljedice.

Upravljao automobilom s 2,36 promila alkohola

Jučer, na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa policijski službenici evidentirali su četiri vozača osobnih automobila koji su upravljali pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola evidentirana je oko ponoći, u Bilju, gdje su policajci zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 29-godišnjak iz Bilja. Evidentirana mu je koncentracija od 2,36 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Tijekom protekla 24 sata evidentirane su dvije prometne nesreće

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće s povrijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže tjelesno ozlijeđena, a dvije su osobe zadobile lake tjelesne ozlijede. Na području Osijeka i Donjeg Miholjca evidentirana je po jedna prometna nesreća.

Pročitajte još