Sletio s kolnika s 2,23 promila

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u Đakovu jučer u 3,50 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Tridesetogodišnji vozač osobnog automobila iz Đakova uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika te za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena je prisutnost od 2,23 promila alkohola u krvi. Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.040 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

U nadzoru prometa zatečen 21 alkoholizirani vozač

Na području PU osječko – baranjske u nadzoru prometa tijekom vikenda je evidentiran 21 vozač (19 vozača osobnog automobila, jedan vozač bicikla i jedan vozač teretnog automobila) koji su bili pod utjecajem alkohola. Osim alkohola evidentirano je još 230 prekršaja od kojih 120 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, dva prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanje pod zabranom, dva prekršaja upravljanje neregistriranim vozilom i 66 ostalih prekršaja.

Upravljao caddyem s 1,48 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 5. veljače, u 00,16 sati u Ulici Svetog Roka, u Osijeku kada je u nadzoru prometa zaustavljen 24-godišnjak iz Osijeka koji je upravljao teretnim automobilom najveće dopuštene mase 2159 kg. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,48 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.

Vozio duplo brže od ograničenja

U nadzoru prometa u petak 3. veljače u 13,50 sati na državnoj cesti broj 34, između Viljeva i Donjeg Miholjca, zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 64-godišnjak iz Donjeg Miholjca. Vozač se kretao brzinom od 126 km na sat, na dijelu ceste izvan naselja gdje je brzina ograničena prometnim znakom na 60 km na sat. Daljnjom kontrolom kod istoga je utvrđena prisutnost od 1,18 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima je nastala samo materijalna šteta. Prometne nesreće dogodile su se na području Đakova.

Traže se svjedoci

U Osječkoj ulici u Sarvašu u subotu u 8,40 sati stariji muškarac pao je s bicikla i pri tom se ozlijedio. Ovim putem policija poziva svjedoke kao i sve građane koji imaju saznanja koja bi mogla dovesti do rasvjetljavanja navedenog događaja da se osobno javne u postaju Prometne policije Osijek, Trg Lavoslava Ružičke 1 ili na broj telefona 031/237-112.

Pročitajte još