Skrivio prometnu nesreću s 2,14 promila

U Nemetinu se jučer oko 21,25 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta. Naime, 23-godišnjak je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i uslijed nepropisne vožnje unazad udario u zid kuće. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,14 promila alkohola u krvi. Vozač je napustio mjesto prometne nesreće te je naknadno pronađen i alkotestiran, nakon čega je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6.480 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 15 bodova.

Događaji u prometu

U tri prometne nesreće sedam osoba zadobilo je lakše tjelesne ozljede. U šest prometnih nesreća nastala je materijalna šteta. Pet prometnih nesreća dogodile su se na području PPRP Osijek, dvije na području PP Đakovo te po jedna na području PP Beli Manastir i PP Našice.

U nadzoru prometa zatečeno tri alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su u nadzoru prometa evidentirana tri vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljala automobilom s 1,55 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 21,55 sati na državnoj cesti D2, između Josipovca i Samatovaca, kada je nadzoru prometa zatečena 41-godišnja vozačica, koja je upravljala osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena joj je prisutnost od 1,55 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Otkriven kradljivac

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Đakovo utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 43-godišnjak počinio kazneno djelo „Krađa“. O ovome smo već pisali, više možete pogledati OVDJE. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Pročitajte još