Skrivila prometnu nesreću s 1,83 promila alkohola u krvi

U poslijepodnevnim satima, jučer u Osijeku u Kaštelanskoj ulici dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Tridesetosmogodišnjakinja iz Dalja upravljala je osobnim automobilom te uslijed nepropisne vožnje unazad udarila u parkirano vozilo. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena joj je prisutnost od 1,83 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova, navode iz PU osječko – baranjske.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila lake tjelesne ozlijede dok je u tri prometne nesreće nastala materijalna šteta. Tri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i jedna na području PP Beli Manastir. Na području PU osječko – baranjske jučer je u nadzoru prometa evidentiran jedan vozač osobnog automobila koji je bio pod utjecajem alkohola i to u 00,50 sati u Osijeku kada je u prometu zatečen 45-godišnjak iz Osijeka s 1,63 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Sumnja u trovanje ugljičnim monoksidom

Policijski službenici Operativnog dežurstva I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin sinoć su u 20,50 sati zaprimili dojavu iz Kliničkog bolničkog centra Osijek da su zaprimili dijete u pratnji majke i da sumnjaju u trovanje ugljičnim monoksidom prilikom kupanja u kupaonici. Policija provodi izvide kako bi se utvrdile sve okolnosti navedenog događaja, a o čemu će pravovremeno izvijestiti javnost.

U pretrazi pronađen raketni bacač

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika policijske postaje Đakovo osnovano se sumnja da je 58-godišnjak počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“. Temeljem naloga Općinskog suda u Đakovu obavljena je pretraga doma i drugih prostora kod 58-godišnjaka s područja Đakova, kojom prilikom je pronađen i uz potvrdu oduzet raketni bacač M79, kalibra 90 milimetara. Protiv počinitelja policija podnosi prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Pronađeni poklopci mina

Operativno – komunikacijski centar policije PU osječko – baranjske jučer je u 13,50 sati zaprimio dojavu da je na nasipu u blizini Darde pronađeno 122 poklopca mine TMM 1, a što je na siguran način izuzeo policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek.

Pročitajte još