Škola za modu i dizajn predstavila „Čarobni ormar“ slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu

U književnom klubu Booksa predstavljene su slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu „Čarobni ormar“, koje su nastale u okviru projekta „Čarobnjak krojač“ Škole za modu i dizajn, financiranog putem Javnog poziva za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj.

Voditeljica Nacionalne strategije poticanja čitanja Ministarstva kulture i medija Maja Zrnčić istaknula je kako je cilj Poziva potpora programima za razvoj publike u kulturi usmjeren kreiranju dugoročnih procesa koji će podići razinu aktivnoga sudjelovanja u kulturi i umjetnosti te aktivnostima koje će prepoznajući različitost publika i njihovih potreba, učiniti programe u kulturi i umjetnosti dostupnijima.

Predstavljen je i slušni zapis slikovnice „Koža“

„Čarobnjak krojač“ je drugi po redu projekt Škole za modu i dizajn koji je podržalo Ministarstvo, nakon uspješnog projekta ostvarenog u Godini čitanja – modne revije „Odijelo za čitanje“ nadahnute raznim književnim tekstovima.

Pozdravni govor uputila je ravnateljica Škole za modu i dizajn dr. sc. Maja Dadić Žeravica. O projektnim aktivnostima govorila je knjižničarka Ksenija Banović, a o tekstu slikovnica nastavnica Andreja Jureković Perković. Nastavnice Marija Kasum i Irena Stevanov predstavile su koncept i izradu slikovnica, a ravnateljica Hrvatske knjižnice za slijepe Karolina Zlatar Radigović osvrnula se na zajedničku suradnju sa Školom. Predstavljen je i slušni zapis slikovnice „Koža“, a recenziju slikovnica iz pozicije slijepe knjižničarke izložila je Ivana Vinko.

Izvor: Ministarstvo kulture i medija, foto: Škola za modu i dizajn

Pročitajte još