Sklopila ugovor s teleoperaterom na tuđe ime

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. PP Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 26-godišnjakinja iz Vukovara počinila kaznena djela Nedozvoljene uporabe osobnih podataka, Krivotvorenja isprave i Prijevare na štetu godinu dana mlađe Osječanke, tako da je 15.3. prošle godine putem web shopa, koristeći se podacima oštećene, krivotvorila njezin potpis i sklopila pretplatnički ugovor s jednim od teleoperatera te uz ugovornu obvezu od 24 mjeseca kupila po povlaštenoj cijeni mobitel, pričinivši materijalnu štetu od oko 260 eura. Protiv osumnjičene slijedi Posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Platila paket koji je ”zapeo” na carini

Policijski službenici PP Donji Miholjac jučer su zaprimili kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja kaznenog djela prijevare od 33-godišnjakinje, koja je navela da je putem društvenih mreža komunicirala s nepoznatom osobom, kojoj je prvo uplatila oko 2.000 eura za dolazak u Hrvatsku, a potom u nekoliko navrata oko 5.400 eura za paket koji je ”zapeo” na carini. Nepoznati si je počinitelj lažnim prikazivanjem činjenica protupravno pribavio oko 7.400 eura. Slijedi daljnji rad na otkrivanju počinitelja opisanog kaznenog djela.

Objavila prodaju za 20 eura, pa ostala bez 870 eura

Tridesetjednogodišnja Osječanka jučer je podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kazneno djelo Računalne prijevare u I. PP Osijek s Ispostavom Čepin počinjeno na način da je nakon što je na Njuškalu objavila prodaju predmeta za 20 eura, dobila link u kojom je s počiniteljem podijelila sve svoje bankovne podatke, nakon čega joj je s računa skinuto 870 eura. Slijedi daljnji rad na otkrivanju počinitelja.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači

Na području PU osječko – baranjske jučer je obavljen očevid sedam prometnih nesreća, u kojima srećom nije bilo ozlijeđenih osoba. Dvije nesreće su se dogodile na području PPRP Osijek, a po jedna na području Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Đakova, PP Belišća i Našica.

Stranac alkoholiziran upravljao vozilom

Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa evidentirana su tri vozača (dva osobnog automobila i jedan bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 00,06 sati u Našicama, kada je u nadzoru prometa zatečen 50-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, koji je upravljao osobnim automobilom s 1,53 promila alkohola u krvi. Za ovaj prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura, zaštitna mjera zabrane korištenja vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova.

Pročitajte još