„Sigurno do cilja” – Preventivni projekt PU osječko – baranjske

U Osijeku je na Trgu Ante Starčevića danas proveden program aktivnosti „Sigurno do cilja“ kojem je osnovni zadatak ukazivanje građanima na povećan broj djece na prometnicama, a naročito u blizini škola i drugih školskih objekata, dvorana, igrališta i dr.

Policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske u okviru preventivnih projekta „Sigurno u prometu“ i „Biciklirajmo biciklističkom“ informirali su građane o zakonskim obavezama koje utječu na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu.

Djeca mlađe dobi još uvijek nisu dostatno usvojila pravila sigurnog i pravilnog ponašanja u prometu

Policija upozorava sudionike u prometu na dodatan oprez i pažnju posebno u zonama odgojno – obrazovnih ustanova gdje se prilikom odlaska i povratka iz škole zatiče veći broj djece koji u prometu sudjeluju kao pješaci, biciklisti i drugo. Djeca mlađe dobi još uvijek nisu dostatno usvojila pravila sigurnog i pravilnog ponašanja u prometu, stoga veliku odgovornost o njihovoj sigurnosti snose odrasli sudionici u prometu.

U provođenju aktivnosti su sudjelovali kao organizator Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka i Zajednica tehničke kulture Osječko – baranjske županije dok su kao partneri u akciji sudjelovali policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika, Policijske uprave osječko – baranjske kao i Automodelarski klub Osijek, Oldtimer klub Osijek i Auto – moto klub „Slavonac“.

Foto: PU osječko – baranjska

Pročitajte još