Sedmero ozlijeđenih na utrci automobila u Osijeku

Na prostoru Sportskog aerodroma Čepin-Osijek u Osijeku, jučer oko 15,20 sati, za vrijeme održavanja „Osijek street race showa“, 44-godišnji sudionik utrke upravljao je osobnim automobilom, koji se u jednom trenutku zanio i udario u metalnu zaštitnu ogradu i improviziranu tribinu s gledateljima. Zbog zadobivenih ozljeda sedam gledatelja prevezeno je u Klinički bolnički centar Osijek, gdje je utvrđeno da ih je četvero lakše, a troje teže ozlijeđeno. Nakon pružene liječničke pomoći svi su pušteni na kućnu njegu. Vozač osobnog automobila nije bio pod utjecajem alkohola Policija nastavlja s prikupljanjem svih relevantnih činjenica s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti opisanog događaja.

Odigrana utakmica između NK Zrinski Osječko 1664 i HNK Šibenik

Na stadionu Gradski vrt u Osijeku jučer je odigrana nogometna utakmica 33. kola Supersport Prve nogometne lige između NK Zrinski Osječko 1664 i HNK Šibenik. Utakmicu je pratilo 9.500 gledatelja od kojih je 900 gostujućih navijača. Za vrijeme utakmice utvrđeno je šest prekršaja iz čl. 4 Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Tijekom protekla 24 sata četiri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U tri prometne nesreće jedna osoba je teže ozlijeđena dok je sedam osoba lakše ozlijeđeno. U jednoj prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Tri prometne nesreće evidentirane su na području PPRP Osijek te jedna na području i PP Donji Miholjac.

Traže se očevici

Na raskrižju državne ceste 7 (zapadna osječka zaobilaznica) i županijske ceste 4247 (cesta za hotel „Zelenkrov“ u Čepinu) jučer oko 16,20 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao osobni automobil marke „BMW“, na način da je vozač navedenog vozila sletio s kolnika. U cilju rasvjetljavanja događaja policija moli očevice prometne nesreće da se osobno jave u Postaju prometne policije Osijek ili na broj telefona 031/237-112.

U nadzoru prometa zatečeno 20 alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko – baranjske od 31. svibnja do 2. lipnja evidentirano je 20 vozača (11 vozača osobnih automobila, šest vozača bicikala, jedan vozača električnih romobila, jedan vozač teretnog automobila i jedan vozač mopeda) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao biciklom s 1,86 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u subotu u 21 sati u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zatečen 44-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,86 promila alkohola u krvi.

Osim alkohola evidentirano još 96 prekršaja

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 96 prekršaja od kojih je 52 prekršaja prekoračenja brzine, 11 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 nepropisnog korištenja mobitela, jedan upravljanja neregistriranim vozilom, jedan upravljanja prije stjecanja prava te 21 ostali prekršaj.

Pročitajte još