Sedam prometnih nesreća u 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća gdje su u dvije prometne nesreće tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede i jedna osoba teške tjelesne ozljede dok su četiri prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu. Šest prometnih nesreća dogodilo se na području PPRP Osijek i jedna na području Belog Manastira.

Događaji u prometu

Na području Policijske uprave osječko – baranjske jučer je u nadzoru prometa evidentiran jedan vozač osobnog automobila, koji je bio pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 23,55 sati, u Našicama, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 27-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 0,59 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja do 6 mjeseci i 3 prekršajna boda.

Nova prometna regulacija na križanju Strossmayerove i Kanižlićeve

Dana 15. 12. 2022. godine izmijenjena je regulacija prometa na raskrižju Strossmayerove i Kanižlićeve ulice. Novom regulacijom omogućeno je skretanje prema cesti koja vodi na novi stadion NK Osijek. Najvažnija promjena je ta što je dosadašnja prometna traka za kretanje ravno iz smjera Višnjevca u smjeru centra Osijek, prenamijenjena u prometnu traku iz koje se isključivo može skrenuti lijevo prema novom stadionu. Po tome južni kolnički trak prenamijenjen je za dva prometna pravca: za kretanje ravno iz Višnjevca prema sjedištu grada Osijeka i za skretanje udesno prema Kanižlićevoj ulici. Zbog navedenoga je potrebno pravilno se prestrojiti prije navedenoga križanja.

Važno je napomenuti da cesta koja vodi do novog stadiona NK Osijek još uvijek nije otvorena za promet, osim za vozila gradilišta, stoga vozači ne bi trebali skretati prema cesti koja vodi do novog stadiona NK Osijek. Semafori na navedenom raskrižju funkcioniraju u potpunosti, te je zelenim svjetlom na semaforu dopušteno skretanje prema cesti koja vodi do novog stadiona NK Osijek, iako vozači to ne trebaju činiti s obzirom je cesta zatvorena.

Pročitajte još