Našice – Odigran tradicionalni turnir u šahu pod nazivom “Novogodišnji cuger 2012”

cuger_30_12_1a

Kao i svake godine do sada u šahovskom klubu “Slavonac” Našice odigran je završni turnir u brzopoteznom šahu. Uz domaćine iz Našica, nastupili su i članovi šahovskog kluba “Radnik” iz Velimirovca koji se redovito odazivaju na ovakva prijateljska natjecanja.

Na ovom turniru nastupilo je 16 igrača a pobjednik je Josip Miletić sa osvojenih 8 bodova. Drugi je na ovom turniru bio Petar Bošnjak dok je treće mjesto zauzeo Damir Čaleta.

{gallery width=160 height=120}Slike_tekstovi/2012/12mjesec/30/v1{/gallery}

Uz ovaj turnir proglašeni su i pobjednici za cijelu godinu na kojem je nastupilo 29 šahista a redoslijed je slijedeći:

1. Josip Miletić – ŠK “Slavonac” Našice – 107 bodova
2. Ivica Pintarić – ŠK “Radnik” Velimirovac – 79 bodova
3. Stjepan Pintarić – ŠK “Radnik” Velimirovac – 71 bod
4. Neomi Grgić – ŠK “Radinik” Velimirovac – 69 bodova

cuger_30_12_2a“Na kraju godine možemo biti ponosni na rezultate šahovskog kluba Slavonac kako ekipno tako i pojedinačno. Seniorska ekipa je 4.mjestom u 2. Ligi i 2.mjestom u županijskom kupu sa pomlađenim sastavom ostvarila dobre rezultate. Kadeti i juniori su nastupali u 2. ligi i sa mladom ekipom ostvarili lijepe rezultate kojima smo počeli stvarati novu generaciju. Sudjelovali smo i na pojedinačnim prvenstvima naše županije, zatim prvenstvu Slavonije i Baranje te na državnom prvenstvu održanom u Osijeku. Posebno bih istaknuo našeg kadeta Petra Bošnjaka koji je ove godine bio odličan i u seniorskim nastupima, ali je kao državni prvak predstavljao naš klub na svjetskom kadetskom prvenstvu u Sloveniji. U našem radu najvažnije mjesto zauzima šahovska škola, koju vodi Gordana Šulc, te se nadamo da će nam i ubuduće biti na ponos jer u mladima je budućnost kluba. Posebno bih istaknuo kako drugu godinu u suradnji sa šahovskim klubom Radnik Velimirovac održavamo redovite mjesečne turnire koje smo za ovu godinu zaključili sa današnjim Novogodišnjim turnirom pod pokroviteljstvom Grada Našica pri čemu su prva tri prigodno nagrađena, a najboljima iz ove godine su uručeni pehari. I na kraju bih se zahvalio na potpori Gradu Našicama i gradonačelniku, Mjesnom  odboru, našim sponzorima te svima čestitao blagoslovljen Božić i uspješnu 2013. godinu.” – rekao je Josip Miletić predsjednik ŠK Slavonac Našice.

{module Adsense2_468_60}

Pročitajte još