S radom krenuo Portal o poreznoj konkurentnosti

Sedma porezna konferencija pod nazivom “Nova generacija poreza: Sadašnjost i budućnost oporezivanja” održana je danas na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu pod pokroviteljstvom Ministarstva financija, a u organizaciji Deloittea Hrvatska i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Cilj konferencije bio je potaknuti razmjenu ideja i mišljenja te pružanje praktičnih preporuka za unapređenje hrvatskog poreznog sustava kroz dijalog glavnih sudionika i predstavnika poreznih obveznika i države. Konferencija je bila namijenjena svim javnim i privatnim tvrtkama, poslovnim savjetnicima, ekonomistima i pravnicima, akademskoj zajednici, Vladinim i nevladinim organizacijama.

Svrha portala je prikaz konkurentnosti hrvatskog poreznog sustava na edukativan, informativan i usporediv način

Na konferenciji je ministar financija Marko Primorac održao predavanje o izazovima porezne politike u Hrvatskoj i pustio u rad portal o Poreznoj konkurentnosti koji je dostupan na poveznici: PPK_pocetna (porezna-uprava.hr)

Portal porezne konkurentnosti omogućuje usporedbe poreznih sustava država članica Europske unije, prikaz i usporedbe poreznih stopa prema odlukama jedinica lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj kao i informativni dio – statistički podaci koje prati Porezna uprava.

Uz predstavljanje portala Porezne konkurentnosti naglasak ovogodišnje konferencije stavljen je na digitalizaciju i prilagodbu poreznog sustava različitim izazovima uz povećanje autonomije lokalne i regionalne samouprave u kreiranju porezne politike. Istaknuta je kvalitetna suradnja s Hrvatskom udrugom poslodavaca što je ključno za poticanje gospodarskih aktivnosti i privlačenje inozemnih ulagača. Zaključeno je da porezna politika Republike Hrvatske ide u dobrome smjeru i da će se i dalje intenzivno raditi na pravednom i transparentnom poreznom sustavu te poticanju suradnje Porezne uprave s obveznicima na obostrano zadovoljstvo.

Izvor: Ministarstvo financija

Pročitajte još

This will close in 8 seconds