Rezultati pojačanog nadzora vozača povodom „Martinja“

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske policija je prošli vikend posebno usmjerila aktivnosti na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola. Tijekom pojačanih mjera zaustavljeno je 615 vozila /vozača, od kojih je podvrgnuto alkotestiranju njih 564.

Tako je od 11. do 13. studenoga na području ove Policijske uprave u nadzoru prometa evidentirano 44 vozača osobnog automobila, 2 vozača bicikala i 1 vozač teretnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola. Osim alkohola evidentirano je još 142 prekršaja od kojih 82 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 24 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanja pod zabranom, 3 upravljanja neregistriranim vozilom i 24 ostala prekršaja.

Upravljao biciklom s 2,34 promila

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 12. studenoga 1,15 sati, u Dardi, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 27-godišnji biciklist iz Meca. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je koncentracija od 2,34 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Tijekom protekla 24 sata jedna prometna nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom koja se dogodila na području Belišća.

Pročitajte još