Rezultati pojačanih mjera u prometu

U vremenu od 3. do 5. prosinca, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 24 vozača (22 osobnog automobila i 2 bicikla) koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEOsim alkohola, evidentirano je još 175 prekršaja od čega 68 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 22 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 10 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 71 ostali prekršaji.

U petak, 3. prosinca, u 21,00 sati na županijskoj cesti broj 4058 (Beničanci – Feričanci), dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 56-godišnji hrvatski državljanina sletio je s kolnika, nije koristio sigurnosni pojas, evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,60 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Također, u petak 3. prosinca, u 23 sata, u Osijeku, u Bračkoj ulici dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 56-godišnji hrvatski državljanin je zbog prljavog vjetrobranskog stakla udario u osobni automobil te mu je naknadnim alkotestiranjem evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,11 grama po kilogramu. Smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U nedjelju, 5. prosinca, u 00,20 sati, u Selcima Đakovačkim, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin. Alkotestiranjem mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,49 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Također, u nedjelju, 5. prosinca, u 17,10 sati u Đakovu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 25-godišnji hrvatski državljanin uslijed nepropisne vožnje unazad sletio je s kolnika, utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,92 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Policija uhitila vozače višestruke počinitelje

U petak, 3. prosinca, u 23,05 sati u Belišću, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin iz Valpova. Alkotestiranjem mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,17 grama po kilogramu. Kontrolom vozača i vozila utvrđeno je da je vozač od 2019. godine 2 puta pravomoćno presuđen za upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je mu je upravljao te mu je nadležni sud odredio zadržavanje na 15 dana.

Jučer, 5. prosinca, u 21,35 sati, u Belišću, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin iz Kapelne. Kontrolom vozača i vozila utvrđeno je da je vozač upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je Rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od 2 godine, a prije stjecanja prava na upravljanje vozilom. Od 2019. godine, 6 puta je pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima „B“ kategorije te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo kojim je upravljao, do donošenja odluke o prekršaju. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

Pročitajte još