Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u razdoblju od 2. do 4. prosinca u nadzoru prometa evidentirana su 22 vozača osobnog automobila, 5 biciklista i 2 vozača električnog romobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirana su još 193 prekršaja od kojih 75 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 27 nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, dva upravljanja pod zabranom, šest upravljanja neregistriranim vozilom i 78 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana 3. prosinca u 21,55 sati, u Belišću, kada je nadzoru prometa zaustavljen 43-godišnji biciklist iz Bistrinaca. Biciklistu je evidentirana koncentracija od 2,22 promila alkohola u krvi.

U petak, u 22,45 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 52-godišnjak iz Branjinog Vrha. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,67 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

U subotu, u 18,05 sati u Čemincu, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 55-godišnjak iz Grabovca. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,84 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

U nedjelju, u 04,14 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljala 37-godišnjakinja iz Petlovca. Vozačici je evidentirana koncentracija od 1,25 promila alkohola u krvi te je smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna boda.

Tijekom protekla 24 sata tri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće od kojih su u jednoj prometnoj nesreći dvije osobe lako tjelesno ozlijeđene, a jedna je za posljedicu imala materijalnu štetu. Na području Našica dogodile su se dvije, a u Donjem Miholjcu jedna prometna nesreća.

Pročitajte još

This will close in 8 seconds