Rezultati akcije “Nadzor vozača osobnih prijevoznih sredstava”

U četvrtak je na području Policijske uprave osječko – baranjske provedena akcija “Nadzor vozača prijevoznih sredstava” u okviru koje je pojačano nadzirano kretanje i korištenje osobnih prijevoznih sredstava u prometu.

Podsjećamo, sukladno izmjenama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti na cestama, po prvi se puta naime zakonski regulira sudjelovanje u prometu električnih romobila, električnih monocikala, segwaya i slično, koji se svrstavaju u posebnu kategoriju vozila, za koju je uveden i zajednički izraz – osobno prijevozno sredstvo.

Za vrijeme akcije policijski službenici Postaje prometne policije Osijek zatekli su 15 vozača osobnih prijevoznih sredstava (električni romobili i dr.) koji su počinili prekršaj. Osim ciljanih prekršaja, za vrijeme provedbe akcije utvrđeno je jos 25 prekršaja biciklista.

Upravljao osobnim prijevoznim sredstvom s 1,93 promila

Također evidentirano je 7 vozača bicikala i 10 vozača osobnih prijevoznih sredstava koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00,40 sati u Vukovarskoj ulici u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 23-godišnjak, koji je upravljao osobnim prijevoznim sredstvom (električnim romobilom). Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je koncentracija od 1,93 promila alkohola u krvi.

Grad podijelio kacige

Policijski službenici Službe prometne policije su u 11 sati u središtu Osijeka, u suradnji s predstavnikom grada Osijeka, vozačima romobila dijelili kacige.

Foto: PU osječko – baranjska

Pročitajte još