Regija – Zloupotreba opojnih droga

policija6_3_1a

Policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga proveli su kriminalistička istraživanja nad četvoricom muškaraca, 39-godišnjakom, 34-godišnjakom, 32-godišnjakom te 30-godišnjakom, s osječkog područja zbog sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga opisana u članka 173. Kaznenog Zakona RH.

Policijski službenici su 1. ožujka u Osijeku zaustavili osobni automobil u kojem su se nalazili 30-godišnjak i 34-godišnjak kod kojih je pronađeno i oduzeto ukupno 2,3 grama opojne droge marihuane. Pretragom doma i drugih prostorija kod 32-godišnjaka je pronađeno i oduzeto ukupno 196,8 grama opojne droge marihuane, 25 grama hašiša, više tisuća kuna za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela i digitalna vaga. Policijski službenici su također izvršili pretragu doma i osobnog vozila kod 39-godišnjaka gdje je pronađeno 5,7 grama opojne droge marihuane.

Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je 32-godišnjak u više navrata tijekom posljednjih 6 mjeseci prodavao marihuanu 34-godišnjaku i 30-godišnjaku čime je počinio kazneno djelo iz članka 173. stavak 2, dok je 39-godišnjak počinio kazneno djelo iz čl 173. st 1 i 5 na način da je omogućavao uživanje opojnih droga 32-godišnjaku. Ostalim muškarcima slijedi kaznena prijava za kaznena djela iz članka 173. stavka 1.

Muškarcima slijede kaznene prijave za zlouporabu opojnih droga, a 32-godišnjak je nakon privođenja u Županijsko državno odvjetništvo priveden sucu istrage koji mu je odredio istražni zatvor dok su ostali počinitelji nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu pušteni.

Pročitajte još