Razbojnička krađa u trgovini

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske nepoznati maskirani počinitelj jučer je oko 20,50 sati u trgovini u Osijeku uz prijetnju pištoljem trgovkinji iz blagajne ukrao 500 eura. Policija traga za počiniteljem.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće. U jednoj prometnoj jedna je osoba zadobila lake tjelesne ozljede dok je u drugoj prometnoj nesreći nastala samo materijala šteta. Prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i Belog Manastira.

U nadzoru prometa zatečeno 28 alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko-baranjske od 26. do 28. svibnja u nadzoru prometa evidentirano je 28 vozača (18 vozača osobnog automobila, 7 vozača bicikla, 2 vozača motocikla i 1 vozač električnog romobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao biciklom s 2,39 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer u 22,25 sati u Osijeku, kada je nadzoru prometa zaustavljen 32-godišnji biciklist iz Osijeka. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,39 promila alkohola u krvi.

Rezultati pojačanih mjera

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentiran je još 141 prekršaj od kojih 59 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 16 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 nepropisnog korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 3 upravljanja neregistriranim vozilom i 57 ostalih prekršaja.

U petak oko 23,10 sati u Reisnerovoj ulici u Osijeku dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač električnog romobila 23-godišnjak iz Osijeka uslijed nepropisnog skretanja udario je u osobni automobil. Obavljenim alkotestiranjem  utvrđena mu je prisutnost od 2,03 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjenje prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu od 350 eura.

Pročitajte još