Razbio vjetrobransko staklo

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 17. kolovoza u popodnevnim satima, u Dardi, nepoznati počinitelj je razbio vjetrobransko staklo na osobnom automobilu i staklo na prozoru obiteljske kuće, čime je oštetio 39-godišnjaka za oko 11.000,00 kuna. Policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Maloljetnici se provozali tuđim autom

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđena je osnovana sumnja da su dva maloljetnika počinila kazneno djelo „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“. Naime, jučer, u Osijeku, dva maloljetnika su odvezla osobni automobil 48-godišnjaka i nakon nekog vremena ga ostavili na parkingu trgovačkog centra. Policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.

Upravljao autom s 1,74 promila alkohola

Jučer, 17. kolovoza, na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa policijski službenici su evidentirali šest vozača osobnih automobila s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je oko 2,20 sati u Satnici Đakovačkoj, kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 35-godišnjak iz Satnice Đakovačke. Evidentirana mu je koncentracija od 1,74 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 boda.

U 22,50 sati u Osijeku, policijski službenici su u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 39-godišnjak. Evidentirana mu je koncentracija od 1,06 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.

Tijekom protekla 24 sata osam prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća, od kojih su u jednoj tri osobe zadobile lake tjelesne ozlijede, a u 7 je nastala materijalna šteta. Na području Osijeka i Belog Manastira dogodilo su se tri prometne nesreće, a na području Đakova dvije prometne nesreće.

Pročitajte još