Putem lažne poveznice skinuo mu novac s računa

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske dvadesetšestogodišnjak iz okolice Osijeka prodavao je slušalice putem oglasa na Internetu, na koji mu se javila nepoznata osoba. Nakon kratkog dogovora mu je 28. ožujka dostavio link lažne stranice dostavne službe, u koji je 26-godišnjak upisao svoje osobne podatke kao i podatke svoje bankovne kartice. Gotovo istovremeno mu je s računa umjesto uplate za slušalice u više navrata skinuto ukupno oko 1.800 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

UPOZORENJE

Građani koji prodaju putem Interneta kupcu trebaju dati samo svoje ime i prezime te IBAN. Nikome ne trebaju dati podatke sa svoje bankovne kartice, a posebno ih ne trebaju upisivati na sumnjive stranice ili aplikacije. Više o računalnim prijevarama i njihovim oblicima možete pročitati OVDJE.

Policija pronašla kradljivca bicikla

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je dijete počinilo krađu bicikla. Protiv počinitelja slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu. O ovome događaju već smo pisali, a više možete pročitati OVDJE.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće u kojim je nastala samo materijalna šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i jedna na području Donjeg Miholjca.

Pročitajte još